U više navrata smo pisali o zlonamernim programima koje vrebaju Facebook korisnike i tome koji su najbolji načini za zaštitu od ovih pretnji. ESET Online Scanner za Facebook predstavlja reaktivan vid digitalne zaštite koju kompanija ESET nudi besplatno za sve Facebook korisnike.

Šta je ESET Online Scanner za Facebook?

ESET Online Scanner za Facebook će vam pomoći da identifikujete malware na svom računaru i da ga bezbedno uklonite. Ovo nije uvek aktivna zaštita, kao što su to ESETova komercijalna antivirusna rešenja, već besplatan alat za skeniranje koji ESET nudi kako bi povećao stepen bezbednosti svih korisnika Interneta – vrlo efikasan, ali služi samo za skeniranje na zahtev korisnika.

Kako radi ESET Online Scanner za Facebook?

Kada se Facebook korisnik prijavi na svoj nalog, Facebook proverava da li postoje bilo kakvi znaci sumnjivog ponašanja, kao što su slanje spam poruka ili inficiranih linkova. Ukoliko se otkrije neka od aktivnosti ove vrste, Facebook obaveštava korisnika o tome i daju mu priliku da iskoristi ESET Online Scanner za Facebook, koji  se distribuira kao i bilo koja druga Facebook aplikacija.
Tokom skeniranja možete koristiti računar bez gubitka performansi, a kada skeniranje bude završeno, počinje proces čišćenja računara od zlonamernih programa, ukoliko je neki od njih otkriven skeniranjem.

Kako da pokrenem ovaj alat?

ESET Online Scanner za Facebook, osim sa ESETovog sajt, moguće je pokrenuti i kroz Facebook. Jedan način je da sam Facebook preporuči pokretanje ovog alata, a drugi način za aktivaciju jeste kroz Facebook search bar, gde je dovoljno ukucati ESET Online Scanner i Facebook će odvesti korisnika na aplikaciju.

FB primer
Nakon što prihvatite uslove korišćenja, možete birati da li želite da vam ova aplikacija identifikuje potencijalno neželjene aplikacije ili samo zlonamerne programe. Nakon toga se odvija proces skeniranja i zatim proces čišćenja, ukoliko se za tim ukaže potreba.

eset predlog

Ova aplikacija je bazirana na besplatnom alatu – ESET Online Scanner, koji možete pokrenuti sa http://www.eset.com/us/online-scanner-popup/. Više od  44 miliona skeniranja i saradnja sa gigantom poput Facebook-a govori o pouzdanosti ovog alata.

(Visited 17 times, 1 visits today)
Podelite na društvenim mrežama ...
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin