Vremenska prognoza ukazuje na širenje oblaka u dužem vremenskom periodu što pozitivno utiče na sve postojeće i nove korisnike Microsoft servisa.  Šalu na stranu, ali zaista možemo reći da prostora u Office 365 oblacima nikada nije bilo više, a Microsoft najavljuje i nova iznenađenja. Slobodno možemo zaključiti da je obim inovacija i planiranih ulaganja usmeren prema razvoju ovih servisa u oblaku i na način da još bolje podrži poslovne potrebe. Postavlja se logično pitanje kako iskoristiti ovaj prostor uz činjenicu da vodeći servis za skladištenje lične arhive – One Drive for Business sve više dobija na značaju kako zbog novih funkcionalnosti, raspoloživog prostora tako i integracije sa drugim servisima.

Sada već dostupni klijenti za sinhronizaciju na različitim uređajima i operativnim sistemima predstavljaju standardni i preporuči način za upravljanje sadržajem, vrlo efikasan i jednostavan za podešavanje. Ipak, želimo da vam pokažemo još jedan način na koji se OneDrive for Business može povezati na vaš računar bez dodatnih instalacija i u formi mapiranog mrežnog diska dostupnog za arhiviranje ili brisanje sadržaja. Tradicionalne navike pristupa mrežnim diskovima u okviru kompanije moguće je sačuvati do konačnog prelaska na nove klijente, i u tu svrhu možemo iskoristiti mogućnost povezivanje OneDrive for Business servisa preko WebDav protokola.

  1. Pokrenite Internet Explorer
  2. Pristupite vašem Office 365 nalogu
  3. Odaberite OneDriveodfb_1
  4. Prikazuje se struktura vaše arhive sa pripadajućim sadržajemodfb_2
  5. U okviru Internet Explorer-a odaberite sledeće: Tools > Internet Options > Security > Trusted Sites > Sites
  6. U polju “Add this website to the zone” automatski je upisana adresa vašeg OneDrive for Business nalogaodfb_3
  7. Potvrdite na Add
  8. U Internet Explorer-u kopirajte URL adresu kao u prikazanom primeru (npr. https://kompanija-mysharepoint.com/personal/dragan_todorovic_extreme_rs/)
    odfb_4
  9. Pokrenite Windows Explorer i desnik klikom na Network odaberite Map Network Drive…odfb_5
  10. Kopirajte URL adresu u okviru prikazane formeodfb_6
  11. Potvrdite na Finish
  12. Nakon potvrde prikazuje se OneDrive for Business kao mapirani mrežni disk gde možete pregledati, kopirati ili brisati sadržaj koji će automatski biti sinhronizovan sa vašim nalogom na online izdanju servisaodfb_7
  13. Na ovaj način jednostavnim arhiviranjem npr. dokumentacije u bilo koji od postojećih ili novih foldera mapiranog diska, možete uspešno kreirati rezervne kopije podataka.
(Visited 21 times, 1 visits today)
Podelite na društvenim mrežama ...
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin