Kompanija ESET dobitnik je nagrade za Izvanredan proizvod (Outstanding Product Award) iz oblasti sajber bezbednosti za 2020. godinu. Nakon što je AV Comparatives sproveo analizu zadovoljstva korisnika za 2020 godinu (Public Main Test Series for 2020), ESET Internet Security je dobio Napredan+ (Advanced+) ocenu na svih 7 testova!

ESET više od 30 godina proizvodi najkonkurentije proizvode na tržištu i pruža usluge iz oblasti sajber bezbednosti svim svojim korisnicima, bilo da je u pitanju jedan ili desetine hiljada uređaja. Sve te godine usmereni su na zaštitu korisnika, njihovog poslovanja i kritičnih infrastruktura širom sveta.

Laboratorija AV-Comparatives je prilikom testiranja javnog mnjenja za 2020. godinu testirala grupu od 17 najčešće korišćenih proizvoda među kojima je i ESET Internet Security. Svi proizvodi namenjeni su korisnicima Windows operativnog sistema. Testovi analiziraju sposobnost proizvoda da zaštiti korisnika od internet pretnji, efikasnost u pronalaženju malvera, odbranu od naprednih ciljanih napada, procenat lažnih detekcija, ali i uticaj na performanse sistema.

Osim što je odlikovan nagradom za izvanrednost, ESET Internet Security je dobitnik i Zlatnog odlikovanja na testu lažno pozitivne detekcije (fals positive). Manje nego bilo koji drugi proizvod, na celokupnom uzorku od više desetina hiljada infekcija, ESET je prijavio samo 5 lažno pozitivnih detekcija. ESET je, takođe, dobitnik i Srebrnog odlikovanja za zaštitu od malvera i naprednih pretnji (Malware Protection and Advanced Treath Protection

Recenzenti softvera bili su impresionirani lakoćom upotrebe i interfejsom – jednostavnim i lakim za upravljanje. ESET Internet Security pohvaljen je i za veoma korisnu funkciju pretraživanja u dijalogu za napredno podešavanje, kao i za veliki broj konfigurabilnih opcija. Opšti utisak je da zaštita u realnom vremenu (real-time) veoma osetljiva i brza u reakciji kada je to potrebno. Istaknuta je i sekcija za Pomoć korisnicima (Help and support) kao vrlo korisna i važna u eksploataciji proizvoda.

ESET programi karakteristični su po jednostavnosti upotrebe, ali i nenametljivosti stalno prisutne zaštite koja korisnicima u njihovom poslovanju pruža neophodnu bezbednost i funkcionisanje bez prekida. Zbog svega navedenog, ESET danas, posle 30 godina postojanja i rada, visoko kotira u svetu IT bezbednosti. Dokaz tome je veliki procenat obnovljenih licenci.

Komentarišući rezultate, Matej Krištofík, menadžer ESET proizvoda, rekao je: „Posvećeni smo zaštiti korisnika i njihovih podataka, a ova nagrada je svedočanstvo toj posvećenosti. Da bismo od sajber opasnosti zaštitili korisnike širom sveta, primenjene tehnologije moraju da budu lake za primenu i upravljanje. Baš zato smo ponosni što je ESET Internet Security prepoznat kao softver jednostavan za upotrebu. Kako tehnologija uzima sve više prostora u našim životima, više nego ikada pre, ESET pruža uravnoteženu i vrhunsku zaštitu pomoću intuitivnog interfejsa, a rezultati ovogodišnjeg testiranja to i pokazuju.“

Preuzeto sa: ESET Internet Security recognized with Outstanding Product Award by AV-Comparatives | ESET.

(Visited 38 times, 1 visits today)
Podelite na društvenim mrežama ...
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin