ESET SysRescue Live je još jedan alat koji predstavlja rezultat konstantne potrebe za unapređenjem postojećih funkcionalnosti i pažljivog slušanja potreba ESET korisnika. U članku ESET SysRescue – Antivirus za poneti smo predstavili SysRescue, alat za oporavak sistema i sve njegove funkcionalnosti, preduslove za korišćenje i način primene. Iako je ceo proces detaljno opisan, nekim korisnicima će se sigurno učiniti komplikovan, a to će ih naterati da u startu odustanu od kreiranja rescue medijuma.

SysRescue Live je prirodna nadogradnja SysRescue alata i pojednostavljuje proces kreiranja medijuma na svega par klikova. Doduše, isključena je mogućnost detaljnog podešavanja opcija, ali većini korisnika to neće smetati. Najveća prednost u odnosu na SysRescue je to što vam nije više potreban instaliran ESET proizvod, nema potrebe za preuzimanjem WAIK paketa od par gigabajta, a ceo proces je automatizovan u svega par koraka. I da, baziran je na Linux-u. 🙂

SysRescue Live

SysRescue Live

Sa adrese http://www.eset.com/int/download/utilities/detail/family/239/ možete preuzeti Live CD/USB kreator ili pripremljeni .iso fajl za kasnije raspakivanje na odgovarajući medijum. Ukoliko se opredelite za Live Creator, nakon preuzimanja je potrebno da ga startujete i ispratite korake kreiranja medijuma.

 

Proces kreiranja uključuje odabir medijuma i preuzimanje potrebnih fajlova kroz aktivnu Internet konekciju. Ukoliko odaberete USB, prethodno sačuvajte podatke sa njega, jer kreiranje SysRescue Live medijuma formatira uređaj.

SysRescue Live - Brisanje svih podataka

SysRescue Live – Brisanje svih podataka

Nakon odabira medijuma sledi preuzimanje .ISO fajla sa Linux operativnim i instaliranom ESET zaštitom koji će biti raspakovan na butabilan medijum. Ukupna veličina .ISO fajla je 324 megabajta što je drastično manje od količine podataka potrebnih za kreiranja SysRescue diska kroz ESET proizvode. Nakon toga možete butovati zaraženi računar sa kreiranog medijuma, ažurirati NOD klijenta i započeti skeniranje računara.

ESET SysRescue Live

ESET SysRescue Live

Prednosti:

– Nema potrebe za instalacijom ESET proizvoda

– Drastično manje preuzimanje sa Interneta

– Kreiranje rescue medijuma u tri klika

Mane:

– Nemogućnost detaljnog podešavanja u toku pripreme medijuma

– Nemogućnost dodavanja drajvera za specifične uređaje

(Visited 22 times, 1 visits today)
Podelite na društvenim mrežama ...
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin