Kada su 1987. Miroslav Trnka i Piter Paško, kompjuterski entuzijasti iz Slovačke, otkrili jedan od prvih kompjuterskih virusa pod imenom Vienna, verovatno nisu ni slutili da će 2017. njihova kompanija imati više od 1500 zaposlenih, istraživačke centre širom sveta i preko 100 miliona zadovoljnih korisnika. Ko je imao prilike da upozna slovački mentalitet zna da su marljivost, odgovornost, doslednost, ali i skromnost njegove izražene osobine. Imajući to u vidu, jasno je zašto je ESET danas jedna respektabilna kompanija – njeni proizvodi poznati su po efikasnosti i kvalitetu bez prevelikih zahteva, zaokruženi u konzistentnost na koju možete da se oslonite. Svaki korisnik ESET zaštite reći će vam isto i teško ćete naći nekoga ko nije čuo za NOD32, prvi i osnovni proizvod kompanije ESET.

Zašto NOD32?

Sa ovim pitanjem često započinjemo razgovor sa budućim korisnicima ili administratorima. Bilo da je 1 ili 20.000 računara u pitanju, nije lako odlučiti koji je antivirus najbolji. Kada im kažemo da najboljeg nema i razbijemo iluziju da će kupovinom nekog proizvoda u potpunosti rešiti pitanje računarske bezbednosti, razgovor kreće u pravom smeru. Pitanje da li je NOD32 bolji od drugih antivirusa okida skromnost, pa umesto odgovora dajemo jasne smernice šta dobro antivirusno rešenje mora da ima.

Efikasnost

Osnovna uloga antivirusnog programa je efikasno pronalaženje svih vrsta malicioznog softvera, to se od njega očekuje i tu ne sme biti kompromisa. Dovoljno je da na Internetu pretražite istorijat testova antivirusnih rešenja i zapazićete koje se kompanije kroz godine izdvajaju po visokom opštem učinku. Mi smo posebno ponosni na VB100 sertifikaciju kompanije VirusBulletin.

Napredne tehnologije zaštite

Proizvod za koji se odlučite mora biti u toku sa novim trendovima razvoja u stalno rastućem svetu sajber kriminala. Tehnika pronalaženja malvera kroz virusne definicije i dalje je osnova svakog antivirusnog rešenja, ali ni u kom slučaju nije dovoljna za borbu sa modernim pretnjama. Kakvim arsenalom naprednih tehnologija raspolaže NOD32 možete pogledati na stranici sa opisom funkcionalnosti.

Brzina rada i minimalni utrošak sistemski resursa

Antivirusno rešenje ne sme da opterećuje računar. Uloga zaštite jeste izuzetno važna, ali ne treba da bude samoj sebi svrha. Konstantni nadzor nad procesima i fajl sistemom mora da se izvršava brzo i efikasno uz minimalno zauzeće procesora i memorije. Na testu brzine i opterećenja dosta proizvođača posrće, prvenstveno zbog utrkivanja za funkcionalnostima bez odgovarajuće optimizacije. Šta je mnogima mana, NOD32 donosi kao komparativnu prednost i prepoznatljivu osobinu – veoma je brz i troši vrlo malo.

Tehnička podrška

Kvalitetno antivirusno rešenje mora da prati podjednako dobra tehnička podrška. Da biste iskoristili pun potencijal proizvoda, mora da postoji adekvatna podrška koja će vam preneti potrebno znanje, od osnovnog do najnaprednijeg. Pored bogate dokumentacije i lokalizacije, važno je da imate kome da se obratite i očekujete pravi odgovor u najkraćem roku.

Testirajte program pre kupovine!

Poslednji savet koji dajemo kupcima je – isprobajte naš AV pre kupovine. Imate potpuno funkcionalan proizvod na mesec dana, zašto bi žurili? Testovi sa Interneta su dobri za odabir potencijalnih kandidata, ali tek u realnom okruženju možete doći do zaključka da li proizvod ispunjava vaša očekivanja.

(Visited 49 times, 1 visits today)
Podelite na društvenim mrežama ...
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin