Najpoznatiji proizvod u ESET gami je svakako NOD32 Antivirus i mnogi korisnici se još uvek sećaju verzije 2.7 iz daleke 2006. Bio je to brz, efikasan i jednostavan program koji je ESET lansirao među 500 najbrže rastućih kompanija na svetu. Sa verzijom 3.0 svetlost dana ugledao je i ESET Smart Security, nadograđena verzija NOD-a koja je uvela zaštitni zid, roditeljsku kontrolu i antispam filter. Od prvobitnog nepoverenja korisnika da može biti bolji proizvod od starog dobrog NOD-a, i desetak generacija kasnije, ESET Internet Security važi za najprodavaniji proizvod kompanije ESET.

U čemu je razlika?

ESET Internet Security je u osnovi NOD32 Antivirus sa dodatnim funkcionalnostima od kojih je najvažniji zaštitni zid (firewall). Uloga zaštitnog zida je da spreči neovlašćeni pristup vašem računaru i podacima. Poput kamenih zidina srednjevekovnih utvrđenja, firewall će odbiti osvajače od spolja, ali i sofisticirane napade iznutra koji pokušavaju da potkopaju zidine i puste napadače na “mala vrata”. Da je Troja imala firewall u interaktivnom modu, Odisej se tu ne bi proslavio.

Uz firewall, tu je i roditeljska kontrola za upravljanje Internet sadržajem. Zgodno dođe za primenu na mlađoj populaciji kad se stvari otrgnu kontroli. U spisak funkcionalnosti spada i zaštita elektronskog plaćanja koja šifrira komunikaciju između tastature i browsera – čak i ako neka infekcija zabeleži vaše unose, napadač će umesto podataka sa kreditne kartice završiti sa gomilom digitalnog smeća. Home monitor, modul za nadzor kućne mreže, slikovito će prikazati sve računare, telefone, rutere i ostale pametne uređaje sa kojima delite Internet. Ukoliko neki od uređaja ima sigurnosni propust, korisnik će biti obavešten sa ponuđenim rešenjima. Ako vaš računar nestane, postoji šansa da ga pronađete kroz ESET Antitheft funkcionalnost. Tu je i zaštita od spama koja će pročešljati vaše elektronsko sanduče i ukloniti nepotreban sadržaj. Spisak funkcionalnosti se nastavlja, neke će biti zanimljivije naprednim korisnicima, a detaljniji opis ćete naći ovde.

Da li je ESET Internet Security najbolje što ESET nudi?

Ovo pitanje se retko postavlja jer je većina korisnika zadovoljna funkcionalnostima koje pruža ESET Internet Security. Ipak, za one koji žele najbolju zaštitu kreiran je proizvod koji nosi staro ime, ali u premium izdanju – ESET Smart Security Premium.

(Visited 24 times, 1 visits today)
Podelite na društvenim mrežama ...
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin