U knjižari Plato na Filozofskom fakultetu 8. aprila 1996. godine otvoren je CD-ROM klub Extreme Plato. Osnivači ovog CD-ROM kluba su trojica kolega sa Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu, koji su bili pred sam kraj studija sa željom da rade i bave se onim što vole. Kasnije su od ovog kluba nastala tri pravna lica i tri različita biznisa (Extreme, Extreme CC i GameS).

CD-ROM na Sajmu knjiga

CD-ROM na Sajmu knjiga (sendvič reklame sa zaštitnim znakom CD-ROM kluba)

Iako je od osnivanja prošlo 19 godina, ljudi koji ovde rade ostali su verni istoj viziji (ili istim vrednostima). Firma je ostala orijentisana isključivo na softver, tačnije – na način na koji softver olakšava ili poboljšava poslovanje, a vremenom se širenjem portfolija i ostvarivanjem partnerskih statusa sa svetskim proizvođačima softvera došlo i do slogana Extreme – Softver na jednom mestu, koji je i danas sinonim za firmu Extreme.

IMG_1518

Microsoft Svetska partnerska konferencija – USA, jul 2007.

Nekadašnja zamisao da se posao u Extremeu obavlja među prijateljima i u opuštenoj atmosferi živi i dan danas –  tim bildinzi se još uvek prepričavaju, a druženja van radnog vremena se organizuju na nedeljnom nivou, nijedan rođendan se ne zaboravlja, a na kraju godine je svaki Extremovac jednom Extremeovcu i tajni Deda Mraz. Prava porodica.

201309 Tim bilding - Drina

Tim bilding 2013

S druge strane, sa svakim klijentom nastojimo da gajimo prijateljsko-profesionalni odnos. Svih ovih 19 godina se trudimo da budemo na “ti” i iza nas je mnogo rada, izazova, događaja, radionica i zajedničkih druženja. Najviše smo ponosni na to što smo do sada naučili jako mnogo, stekli puno prijatelja i poslovnih saradnika i postavili čvrste temelje za ono što danas jesmo.

Čini se kao da se sve promenilo, a opet sve ostalo isto. Osim frizura, one su definitivno drugačije.

Marjana Bakajac
Alan Albulj

(Visited 160 times, 1 visits today)
Podelite na društvenim mrežama ...
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin