Dolaskom kompanije PayPal na tržište Srbije otvaraju se nove mogućnosti internet poslovanja prvenstveno u delu plaćanja roba i usluga od strane fizičkih lica ali i aktivnog učešća privrednih subjekata u internet prodaji uz podršku trenutno najvećeg procesora za plaćanje. Internet zajednica poslednjih nedelja sa posebnom pažnjom opisuje osnovne PayPal funkcionalnosti namenjene fizičkim licima, pre svega za plaćanje roba na specijalizovanim prezentacijama, pri čemu se funkcionalnosti koje se odnose na kompanije tj. prodaju preko interneta stavljaju u drugi plan. Prethodno pomenuto je sasvim logično, jer PayPal je aktivaciju ovih servisa odložio na određeno vreme što je i standardna praksa kompanije prilikom nastupa na novom tržištu. Zakonska regulativa se skoro svakodnevno prilagođava potrebama za internet transakcijama i možemo očekivati završetak decenijske priče u vezi internet plaćanja.

Zašto je PayPal interesantan za internet transakcije, kada postoje i drugi servisi kao što su Moneybookers, 2checkout, Payoneer i sl.?

Aktivacija sistema plaćanja na internetu svakako je komplikovana kao i tradicionalni način naplate, jer podrazumeva dosta računovodstvenih, pravnih, i tehničkih aktivnosti zbog čega je stabilnost i pouzdanost servisa najvažnija karakteristika. Obrada transakcija u realnom vremenu, detaljne statistike i dostupnost u kontinuitetu odavno su podrayumevani uslovi koje jedan servis za plaćanje mora da ispuni. Dodatne usluge koje kao dodatnu vrednost uvodi kompanija PayPal obezbeđuju lidersku poziciju i kvalitetne servise koje ćemo opisati u nastavku.

paypal_logo

Accept Payments Online predstavlja opciju za organizaciju plaćanja platnim karticama na vašoj kompanijskoj prezentaciji. Ukoliko već posedujete ili planirate pokretanje online shopping rešenja, PayPal sistem je odličan izbor. Generisanje formi i integracija u postojeća rešenja zahteva minimalna tehnička znanja, a konačan rezultat jeste procesiranje plaćanja u realnom vremenu uz sigurno obezbeđenje transakcije.

Online Invoicing predstavlja uslugu kreiranja faktura u okviru PayPal internet naloga. Usluga sadrži opcije koje se mogu porediti sa standardnim opcijama nekog računovodstvenog softvera, a ima za cilj da kompanijama obezbedi rešenje za evidenciju klijenata, pregled potraživanja, automatizaciju plaćanja, i sl. Korisnicima je omogućeno definisanje više šablona plaćanja, generisanje računa sa mobilnih uređaja, raspolaganje sredstvima preko PayPal Debit MasterCard® kartice kao i integracija sa Excel-om za potrebe analiza i izveštavanja.

Bill Me Later predstavlja opciju za odloženo plaćanje u roku do najviše 6 meseci uz automatsko mail obaveštavanje klijenta. Na ovaj način, kompanije koje prodaju usluge na bazi pretplate, mogu unapred generisati račune i obaveštenja prema klijentima, što svakako olakšava naplatu potraživanja i zamenjuje ljudske resurse koji su ranije usmeravali vreme na ove aktivnosti.

PayPal Here predstavlja virtuelni terminal koji korisnicima iPhone, iPad, ili Android uređaja omogućuje direktnu naplatu od kupaca uz pomoć hardverskog dodatka koji vaš uređaj pretvara u mobilni POS terminal.  Vidimo se!

(Visited 104 times, 1 visits today)
Podelite na društvenim mrežama ...
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin