Po čemu je Office 365 drugačiji u odnosu na „običan“ Office?

Osnovna razlika između „običnog“ Office paketa i Office 365 paketa je u načinu nabavke i kasnijem raspolaganju softverom. Kod „običnog“ Office-a licenca ostaje u trajnom vlasništvu, a svaka nova verzija zahteva dodatnu nabavku (upgrade). S druge strane, Office 365 podrazumeva mesečno iznajmljivanje, pristup najnovijim verzijama (čak i pre nego što su one dostupne kroz „običan“ Office, kao posledica Micrsofot „Cloud First“ strategije), što znači da možete da koristite softver dok ste na njega pretplaćeni, a nakon obustavljanja pretplate – nemate više prava korišćenja.

Osim ove bazične i očigledne razlike, Office 365 (budući da je Cloud verzija i da se svi servisi nalaze na Microsoft serverima) pruža dodatne mogućnosti kao što su mail servis, servisi za portale, audio i video komunikaciju, društvene mreže, deljenje sadržaja i sl. Korisnici takođe dobijaju i 1 TB ličnog prostora za arhiviranje različitog sadržaja, što je dobra osnova za kreiranje npr. rezervnih kopija.

Kako plaćam Office 365 u Srbiji?

Office 365 je već niz godina dostupan i u Srbiji, a za nabavku postoje dve mogućnosti: online kupovina direktno na office365.com i kupovina preko Microsoft partnera u Srbiji.

Direktna online kupovina zahteva posedovanje debitne ili kreditne kartice u cilju procesiranja plaćanja kao i registraciju korisničkih podataka na stranici za kupovinu. S druge strane kupovina preko partnera donosi prednosti – Office 365 konsultanta ili administratora koji će pružiti podršku u odabiru paketa i postavci servisa za korisnike. Cena licenci se ne razlikuje u zavisnosti od načina kupovine, a dostupne su mesečne i godišnje pretplate.

Kako da znam da li je Office 365 za mene (moju firmu)?

Pored tehnoloških inovacija koje će prema rečima proizvođača buiti dostupne samo u cloud verzijama, cene koja je znatno povoljnija u smislu obima servisa, Office 365 je interesantan i zbog svoje fleksibilnosti u korišćenju koja podrazumeva da korisnik na mesečnom nivou može da dokupljuje ili otkazuje servise u skladu sa potrebama. Istovremeno, dostupnost pomenutih servisa uslovljena je isključivo postojanjem internet konekcije, a servisima se može pristupiti sa praktično bilo kog uređaja (pametni telefon, tablet, desktop). Na ovaj način korsnik nije prostorno ili vremenski vezan za radno mesto ili okruženje jer se svi podaci smeštaju u okviru cloud naloga gde svakako važe i stroga pravila privatnosti i ograničenog pristupa.
Dakle, ukoliko u vašoj firmi postoji izražena potreba za radom na terenu, želite da plaćate tačno onoliko licenci koje trenutno koristite i ne želite da razmišljate o izlasku novih verzija – Office 365 je opcija za vas.

Kako da znam da su moji podaci na sigurnom mestu?

Office 365 servisi su sertifikovani za sve značajne svetske standardne koji se odnose na politiku privatnosti i bezbednost podataka, a Microsoft kontinuirano ulaže u poboljšavanje i kreiranje novih alata. Redudantnost servisa obezbeđuje potreban nivo pouzdanosti kao i redovan backup na više različitih geolokacija. Šta više, Microsoft se pobrinuo da kreira i poseban Office 365 Trust Center sa ciljem da sve korisnike upozna za procedurama koje se primenjuju nad korisničkim podacima.

Jednostavnije rečeno – bila bi potrebna ogromna ulaganja na nivou firme da bi se dostigao nivo sigurnosti podataka koji obezbeđuje Microsoft kroz svoje servise.

Šta sadrži Office 365?

Osnovni servisi koje pruža Office 365 obuhvataju pre svega Exchange Online kao #1 biznis mail servis koji raspolaže naprednim opcijama za organizaciju mail sadržaja, SharePoint Online kao platformu za upravljanje dokumentacijom i poslovnim procesima, Skype for Business kao alat za audio i video komunikaciju, kao i Office Pro Plus i Office Online kao standardne Office aplikacije dostupne kao online ili offline aplikacije.

Kako se koristi Office 365 kada nemam pristup Internetu?

Office 365 se može koristiti i u offline režimu (mail i servis za portale), samo je potrebno da se na Internet konektujete bar jednom u 30 dana, zbog verifikovanja vaše pretplate. Office 365 će vas podsetiti ukoliko je potrebno da se konektujete.

(Visited 112 times, 1 visits today)
Podelite na društvenim mrežama ...
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin