U eri digitalne transformacije, svedoci smo da se sve veći broj firmi okreće novim tehnologijama, prelazeći na Cloud infrastrukturu, prenoseći svoja poslovna rešenja, aplikacije, poslovne procese i podatke u virtuelni prostor. Ova transformacija donosi brojne prednosti, ali istovremeno otvara vrata i nove mogućnosti sofisticiranim sajber pretnjama. U svetu u kom su podaci postali “nova valuta”, antimalver rešenja koja mogu da odgovore na ove izazove, pružajući sveobuhvatnu zaštitu koja je prilagodljiva i efikasna, omogućiće vam da malo mirnije spavate.

Naravno, na svakoj kompaniji ostaje da ispita i razmotri sve prednosti i nedostatke i pronađe optimalno rešenje u skladu sa svojim potrebama. Ono što sa sigurnošću možemo reći, je da zaštita na Cloud-u nudi fleksibilnost, skalabilnost i isplativost, istovremeno pružajući zaštitu za sve uređaje povezane na mrežu (ne samo za pojedinačne računare), prati razvoj novih pretnji, identifikuje ih i blokira u realnom vremenu, predviđa buduće izazove, a omogućava i daljinsko upravljanje i nadzor, što je posebno korisno za velike kompanije.

Centralizovano upravljanje i kontrola

Glavna prednost antimalver rešenja na Cloud-u je centralizovano upravljanje i kontrola. Za razliku od lokalnih rešenja koja često zahtevaju odvojene sisteme upravljanja za svaku fizičku lokaciju, konzole zasnovane na oblaku nude jedinstven interfejs gde administratori mogu lako da nadgledaju i upravljaju bezbednosnim merama na više lokacija, odeljenja ili čak zemalja.

Ovaj centralizovani pristup pojednostavljuje bezbednosne operacije, omogućava otkrivanje pretnji i reagovanje u realnom vremenu i olakšava dosledno sprovođenje bezbednosne politike.

Niži troškovi i kapitalna ulaganja

Izborom modela pretplate, kompanije mogu značajno da umanje svoje kapitalne investicije tako što će plaćati samo usluge koje koriste. Bez potrebe za skupom nabavkom novih hardvera, održavanjem i nadogradnjom, organizacije sada mogu efikasnije da asociraju svoje resurse i da plaćaju samo usluge koje koriste. Sa druge strane upravljanje infrastrukturom i njeno održavanje ostaju u rukama proizvođača softvera (antimalver rešenja) što rezultira značajnim uštedama na duži rok.

Poboljšana skalabilnost

Zahvaljujući neuporedivoj skalabilnosti rešenja na Cloud-u, organizacije bez napora mogu da prilagode bezbednosnu infrastrukturu svojim potrebama. Za razliku od rešenja na lokalnoj infrastrukturi, koja često zahtevaju značajne nadogradnje i/ili zamene hardvera da bi se prilagodila povećanim opterećenjima, rešenja na Oblaku mogu se lako prilagoditi kako bi se zadovoljile nove potrebe preduzeća.

Bolje performanse i pouzdanost

Cyber security rešenja zasnovana na oblaku koriste prednosti najsavremenije tehnologije i infrastrukture. Ova rešenja obezbeđuju poboljšanu redundantnost i toleranciju grešaka sa geografski raspoređenim data centrima, značajno smanjujući rizik od prekida usluga ili zastoja.

Brza primena i ažuriranja

Antivirusna rešenja na oblaku ubrzavaju primenu, omogućavajući organizacijama da brzo primene osnovne bezbednosne mere. Za razliku od rešenja na lokalnoj infrastrukturi, koja mogu uključivati dugotrajne procese instalacije i složene konfiguracije, rešenja zasnovana na Oblaku nude jednostavno podešavanje i integraciju.

Proizvođači rešenja kontinuirano ažuriraju svoju bezbednosnu infrastrukturu, neprimetno postavljajući zakrpe i nadogradnje (ESET Vulnerability and Patch Management) bez potrebe za ručnim intervencijama IT tima. Ovo osigurava da preduzeća uvek imaju pristup najnovijim bezbednosnim funkcijama, ublažavajući ranjivosti i smanjujući period izloženosti potencijalnim pretnjama.

Pa … da li ima nekih nedostataka?

Ne mnogo, ali pouzdana internet veza svakako je osnovni uslov za uspešno pokretanje vaše sajber bezbednosti sa konzole u ​​oblaku. Nestabilna ili spora veza može uticati na performanse sistema i aplikacija koje se nalaze na Cloud-u, tako da su lokalna rešenja i dalje najbolja opcija za kompanije koje rade u oblastima sa slabom pokrivenošću internet signalom. Međutim, ovo se odnosi na samo mali procenat preduzeća. Za sve ostale, prednosti Cloud platforme daleko nadmašuju potencijalne nedostatke.

Organizacije treba da koriste najbolje prakse i iskustva tokom implementacije kako bi maksimizirale prednosti digitalnih bezbednosnih rešenja na Cloudu:

  • Za optimalne performanse rešenja potrebna vam je dobra internet konekcija
  • Pratite i budite u toku sa najnovijim sigurnosnim ažuriranjima i zakrpama
  • Uvek imajte spreman plan i strategiju za nepredviđene situacije i napade
  • Redovno nadgledanje performansi mreže i aplikacija kako bi u slučaju potrebe moglo odmah da se reaguje
  • Implementacija i periodični pregled kontrola za pristup konzoli

Bezbednost zasnovana na oblaku je next-gen alternativa tradicionalnim bezbednosnim rešenjima. Kao što prikazuju gore navedene prednosti, sa ovakvom vrstom zaštite bićete pripremljeni za potencijalne opasnosti. Nije li vreme da pređete na bezbednost zasnovanu na oblaku?

Zašto ESET zaštita na Cloudu?

Mogućnost brze reakcije u slučaju incidenta

U ESET konzoli IT administrator sa glavne kontrolne table, može brzo da proceni situaciju i odgovori na pretnje. ESET-ova platforma na Cloud-u nudi objedinjeni interfejs gde administratori mogu lako da nadgledaju i upravljaju bezbednosnim merama na više lokacija, odeljenja ili čak zemalja.

Next – gen odbrana od pretnji

Podrška za Next-gen odbranu od pretnji uveliko poboljšava otkrivanje pretnji nultog dana, kao što je ransomvare, brzom analizom sumnjivih datoteka u ESET-ovom Cloud Sandboxu.

Ranjivosti i upravljanje zakrpama

Zaboravite tradicionalni proces instalacije i podešavanja – ESET rešenja na Cloud-u se brzo postavljaju i aktiviraju, kontinuirano se ažurira bezbednosna infrastruktura i neprimetno primenjuju zakrpe i nadogradnje bez potrebe za bilo kakvom ručnom intervencijom vašeg IT tima.

Višeslojno rešenje

Od prevencije pretnji do otkrivanja i reagovanja, štiti celu vašu organizaciju višeslojnom bezbednosnom tehnologijom zasnovanom na veštačkoj inteligenciji, podržanom širokom R&D mrežom i obaveštajnim podacima o pretnjama. Pokriva desktop računare, servere, virtuelne mašine i mobilne uređaje.

Kontinuitet poslovanja i oporavak posle incidenta

Čak i ako dođe do napada, preduzeća koja koriste ovu vrstu usluge sa ugrađenim alatima za oporavak od katastrofe, brže nastavljaju sa redovnim poslovanjem.

Pa da zaključimo…

ESET Protect Cloud platforma sada ima sve. Zaštitu za endpointe, mobilne uređaje, servere, Linux, Mac, Android, Sharepoint, Exchange, Cloud Office (M365) Security, Live GRID globalnu mrežu i Live GUARD naprednu sendboks analizu, Full disk i Endpoint enkripciju, ESET Inspect XDR, automatsku nadogradnju svake komponente sistema, izvanredne upravljačke mehanizme, blisku saradnju sa globalnom sajber scenom, uvažen status među najvećima i… našu tehničku podršku, bez koje ništa ne bi vredelo.

Od višeslojnih zaštitnih tehnologija do senzorske mreže koja lovi pretnje, ESET Cloud platforma pruža sveobuhvatnu zaštitu koja ne opterećuje resurse i jednostavna je za upotrebu.

Deo teksta preuzet sa: Thinking of switching to cloud-based security? (eset.com)

(Visited 51 times, 1 visits today)
Podelite na društvenim mrežama ...
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin