Rešavanje pitanja ranjivosti aplikacija, operativnih sistema i hardvera je priča bez kraja, i za vendore, i za korisnike. Krpljenje propusta u softveru zahteva kontinualni rad i resurse, posvećenost obe strane, i zadatak vremenom ne postaje ništa lakši, naprotiv. Rad od kuće, upotreba klaud servisa, novih platformi i aplikacija čini ovu temu sve kompleksnijom. Sa druge strane sajber kriminal, u konstantnoj potrazi za “rupama u sistemu”, ranjivosti koristi da prodre u kompanijske mreže, i u toj nameri je sve veštiji, brži i uspešniji. Zbog svega toga svaki IT admin zna koliko softver koji rešava ovaj problem zapravo vredi.

U realnosti, rešavanje pitanja ranjivosti je posao koji se najčešće odlaže, što zbog manjka ljudstva, što zbog sizifovske prirode posla. Sećate se malog Smitsonianovog balegara što gura svoj plen uz breg, dok on postaje sve veći? Prosečan admin koji, pored svega iz “aj ti” spektra zaduženja, mora da brine i o ažurnosti softvera, oseća se veoma slično. Na stranu divlji svet i burn-out sindrom, ali ranjivosti moraju da se krpe i tu krivinarenja ne sme da bude. Blagovremene zakrpe su tu da štite od globalnih pretnji – raznoraznih proksišelova, print najtmerova i log for džejova, sadašnjih i budućih, čiji eksplojti haraju svetom – i tu odlaganja nema.

Neodoljiva šargarepa

Ići od računara do računara i krpiti softver nije produktivno. Mesta za manuelni rad i neposlušnih softverskih paketa će uvek biti, ali njih treba svesti na minimum i na njih trošiti tek ušteđeno vreme. Većinu ranjivosti treba automatski razrešavati, u određenom delu dana i sa određenim pravilima, i sve uz nadgledanje kroz centralizovani sistem za upravljanje celokupnim bezbednosnim rešenjem. Zar to ne bi bilo sjajno?

E, tu sam vas čekao – ESET Vulnerability and Patch Management radi sve navedeno i neodoljiv je alat za korisnike nižih tirova ESET licenci koji sada ozbiljno razmišljaju o prelasku na ESET Protect Complete ili Elite paket, koji uskoro očekujemo i na našem tržištu.

ESET Vulnerability and Patch Management detektuje ranjivosti, omogućava prioritizaciju, pruža korisne informacije o ranjivostima i omogućava automatizaciju instalacije zakrpa. Kao integralni deo ESET Protect servera, novi modul koristi napredne funkcionalnosti dinamičkih grupa, polisa i zadataka sa kojima možete konfigurisati tačnu postavku – šta se krpi, šta preskače, u kom segmentu mreže, na kojim računarima i kada.

Nije problem posao, samo dajte alat

Složenost IT okruženja svakodnevno raste, a sa njim i broj zaduženja u istoimenom odeljenju. Zadaci koje je moguće automatizovati ne smeju biti manuelna rutina, sem ukoliko administrator nije izrazito ekstrovertna jedinka željna bliske komunikacije sa zaposlenima. Čak i u tom slučaju, ESET Vulnerability and Patch Management ostavlja više vremena za priču, istraživanje pretnji i kreiranje naprednih XDR pravila, hardening, isprobavanje novih tehnologija zaštite, brigu o bekapu, unapređenje poslovnih procesa, biranje smeštaja u Grčkoj ili novog polovnjaka, ko šta ište.

Šalu na stranu, ali problem ranjivosti ne može biti rešen bez alata koji će proveriti svaku mašinu u svakom budžaku mreže, svaki operativni sistem i svaku aplikaciju, u svakoj iteraciji, posle svake nadogradnje, na 35000 postojećih i buduće uočene ranjivosti čiji broj raste, svakodnevno. Tome služi ESET Vulnerability and Patch Management.

Komplet lepinja

ESET Protect Cloud platforma sada ima sve. Zaštitu za endpointe, mobilne uređaje, servere, Linux, Mac, Android, Sharepoint, Exchange, Cloud Office (M365) Security, Live GRID globalnu mrežu i Live GUARD naprednu sendboks analizu, Full disk i Endpoint enkripciju, ESET Inspect XDR, automatsku nadogradnju svake komponente sistema, izvanredne upravljačke mehanizme, blisku saradnju sa globalnom sajber scenom, uvažen status među najvećima i… Ovu našu tehničku podršku, bez koje ništa ne bi vredelo.

Zovite našu prodaju da probate.

Živeli!

(Visited 105 times, 1 visits today)
Podelite na društvenim mrežama ...
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin