U današnje vreme, kada su vizuelna komunikacija i pripovedanje doživeli neverovatan uspon, kreativci i preduzeća svih veličina suočavaju se sa izazovom kreiranja sadržaja koji će ih izdvojiti u prenatrpanom medijskom okruženju. Upravo tu stupa na scenu Adobe Express GPT.

Šta je Adobe Express GPT?

Adobe Express GPT je alat osmišljen da odgovori na sve izazove. Integrisan je u Adobe Express platformu, koja koristi generativne veštačke inteligencije (Generative Pre-trained Transformer – GPT) kako bi pomogla korisnicima u kreiranju vizuelnog sadržaja. Ovo uključuje automatsko generisanje teksta, predloga za dizajn, uređivanje slika, i druge kreativne zadatke.

U ovom tekstu vam predstavljamo nove kreativne opcije za milione korisnika putem Adobe Express GPT za ChatGPT. Ovaj alat je deo rastuće kolekcije prilagođenih GPT modela dostupnih pretplatnicima ChatGPT Plus, kao i timovima i preduzećima.

Do izuzetnog sadržaja za nekoliko minuta

Generativna AI otvara nove mogućnosti za kreativno izražavanje i spaja kreativnost i produktivnost na načine koji su međusobno povezani više nego ikada ranije. A sa novim Adobe Express GPT za ChatGPT, sve što vam treba da započnete je ideja i vaše reči.

U okviru Adobe Express GPT-a, unesite upit o tome šta želite da kreirate – bilo da je letak ili instagram post – zajedno sa temom, kao što je oglas ili pozivnica, i drugim relevantnim detaljima, poput specifičnih boja, željenih slika i svih drugih zamisli koje imate. Express GPT zatim pretražuje kolekciju od preko 200.000 profesionalno dizajniranih šablona kreiranih od strane vrhunskih Adobe umetnika i odgovara kolekcijom koja najbolje odgovara vašem zahtevu. Jednim klikom na odabrani šablon, možete ga preuzeti u Adobe Express radi daljeg dizajniranja, uređivanja, izvoza ili objavljivanja.

Unutar Adobe Express-a, možete komunicirati sa Adobe Firefly generativnim funkcijama AI-a, kao što su Text to Image za kreiranje novih slika, ili Generative Fill, koji omogućava uklanjanje ili zamenu objekta uz nekoliko reči. Takođe, imate pristup ogromnoj biblioteci predivno dizajniranih resursa, uključujući zadivljujuće šablone za video zapise i dokumente, preko 28.000 Adobe fontova i stotine hiljada Adobe Stock video zapisa, muzičkih numera, slika i još mnogo toga.

Kako funkcioniše Adobe Express GPT

Odaberite Adobe Express GPT: Da biste započeli, jednostavno kliknite na ovaj link kako biste pristupili Adobe Express GPT-u. Takođe možete pristupiti ovom alatu klikom na „Istraži GPT-ove“ i pretragom za Adobe Express u GPT prodavnici na OpenAI platformi.

Započnite sa kreativnim upitom: Bez obzira da li ste individualni kreator ili brend koji teži digitalnom unapređenju, Adobe Express GPT može vam pomoći da pronađete najbolje kreativne šablone prema vašim potrebama. Na primer, zatražite pomoć od GPT-a za dizajniranje digitalnog oglasa ili Instagram Reel-a za vašu online prodaju. Na slici ispod prikazan je rezultat odgovora na upit „Napravite šaren, zabavan i živopisni flajer za moj kafić.“

Odaberite najbolji šablon za svoj dizajn: Kada kliknete na šablon koji najviše odgovara vašim potrebama, on će se otvoriti direktno unutar aplikacije Adobe Express u vašem desktop pretraživaču, sa unapred učitanim šablonom. Tada možete odmah početi da uređujete svoj dizajn ili se vratiti na Express GPT kako biste odabrali drugi šablon pre nego što nastavite sa uređivanjem, dizajniranjem i čak objavljivanjem svog sadržaja na popularnim društvenim mrežama.

Unesite svoj kreativni upit, izaberite željeni šablon i započnite sa uređivanjem u Adobe Express-u. Sve što vam treba je ideja i nekoliko reči!

Tekst preuzet sa: Adobe Express and ChatGPT team up to bring conversation to content creation | Adobe Blog

(Visited 38 times, 1 visits today)
Podelite na društvenim mrežama ...
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin