Kada se razmatra nivo bezbednosti u mreži i van nje, ESET nudi dva paketa zaštite: Standard i Advanced. Što se tiče bezbednosti, Standard pokriva sve potrebe jedne kompanije kada je u pitanju zaštita od malvera, na bilo kojoj platformi. Serveri, endpoint stanice, telefoni, sve je pokriveno Standard zaštitom.

Zašto onda uopšte razmatrati Advanced paket?

U popisu funkcionalnosti se vidi da su paketi skoro isti, sem u jednom proizvodu namenjenom endpoint stanicama – ESET Endpoint Security. Nadograđen na osnovi ESET Endpoint Antivirus programa, ESET Endpoint Security dodatno nudi:

  • Dvesmerni zaštitni zid (Firewall) za upravljanje saobraćajem
  • Kontrolu veb sadržaja (Web Control) za upravljanje veb sadržajem
  • Botnet zaštitni modul (Botnet protection) za sprečavanje širenja botnet napada
  • Antispam modul za rešavanje pitanja SPAM poruka

Pored antispam modula koji čisti inbox od spama, Advanced paket korisnicima koji se na njega odluče daje nešto što Standard nema, a to je upravljanje saobraćajem i Internet sadržajem koji dolazi ka i odlazi sa endpoint stanice. Ukratko, Standard paket će pronaći i ukloniti pretnju, ali Advanced joj neće dozvoliti da uopšte dođe na računar. Naravno, ukoliko ove alate naučite da rade za vas, a ne protiv.

Da li i kada vam je potreban napredan vid zaštite?

Zaštite nikad dovoljno ali se mora uzeti u obzir i ekonomski aspekt. Broj uređaja koje svakodnevno koristimo se povećava, ujedno se i povećava broj rešenja za zaštitu koja su nam potrebna kako bismo sačuvali svoje podatke. Takođe, sve češće imamo potrebu da radimo van svojih kancelarija, da nešto uradimo od kuće, sa godišnjeg odmora, poslovnog putovanja, na putu do posla – u trenutku kada se „odjavimo“ sa naše bezbedne mreže i pod miškom“ nosimo sve nama bitne podatke, tada počinju i pravi izazovi.

Da li, kada i za koje uređaje vam je potreban napredan vid zaštite, kao i šta sve nudi Advanced paket, saznajte na ESET radionici – Prijave na: https://extreme.rs/prijave-za-eset-radionicu/.
(Visited 23 times, 1 visits today)
Podelite na društvenim mrežama ...
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin