Microsoft je početkom godine aplikaciju Microsoft Teams obogatio novom funkcionalnosti za prezentovanje – PowerPoint live.

Kvalitetnije iskustvo prezentovanja

Nakon što sastanak u Microsoft Teams-u počne, umesto da šerujete ekrana i odaberete PowerPoint opciju, idite na opciju Share i odaberite PowerPoint Live opciju. Odmah će vam biti ponuđene prethodno korišćene prezentacije, a imate mogućnost da odaberete i pretražite prezentacije i na uređaju i na OneDrive-u, te da željenu i odaberete.

  • Deljenje sadržaja sa prisutnima na sastanku ili webinaru samo je jedna od mogućnosti koja vam je dostupna. Osim što je vaša prezentacija vidljiva onima kojim prezentujete, vidljiva je i vama. Takođe, sve vreme prezentovanja u prozoru su vam vidljivi i učesnici, što vam daje mogućnost da „čitate“ njihov govor tela i na osnovu toga ubrzate ili usporite prezentovanje, razjasnite eventualne nejasnoće itd. U mogućnosti ste i da vidite slajdove koji predstoje, a ne samo trenutni, što vam služi i kao podsetnik, ali i daje mogućnost da osmislite šta ćete sledeće da kažete.
  • Uz PowerPoint Live imate potpunu kontrolu nad sadržajem. Pregled nad prezentacijom koji imate kao prezenter je samo vaš – prikažite beleške, učestvujte u chat-ovanju i gledajte ostale učesnike putem video prikaza, i to sve u jednom prozoru. Dakle, prezenter može da vidi sve ovo odjednom, dok je publici vidljiv samo slajd koji trenutno prikazujete;
  • Ukoliko imate ko-prezentera, on bez puno muke može da preuzme kontrolu i dobije pristup funkciji Presenter View. Kontrola može da bude podeljena na veći broj prezentera, zbog čega više nije neophodno da neko traži odobrenje za preuzimanje kontrole tokom prezentovanja ili, još gore, traženje da neko drugi umesto vas promeni slajd.

Više praktičnih saveta za Microsoft Teams aplikaciju pronaći ćete na linku: https://blog.extreme.rs/2021/01/12/kako-zakazati-sastanak-u-microsoft-teams-u/.

(Visited 188 times, 1 visits today)
Podelite na društvenim mrežama ...
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin