Kompanija Adobe je plasirala unapređenu verziju Adobe Creative Cloud softvera. Još funkcionalnija i prijemčivija verzija omiljenog alata kreativaca nosi naziv Adobe Creative Cloud for Teams PRO, a šta je novo saznajte u redovima koji slede.

Unapređenja su sprovođena u tri pravca:

  1. Integracija (Adobe Stock je povezan sa svim aplikacijama na desktopu, a posebno je značajna povezanost sa PowerPointom i Google Slides-om);
  2. Unapređenje pretrage (Search);
  3. Unapređenje radnih procesa.

U najkraćem rečeno radi se o svojevrsnom bundle-u Creative Cloud aplikacije + Adobe Stock-a, a ona uključuje standardne fotografije (slike, ilustracije, vektori), templejti (Photoshop CC, Illustrator CC, InDesign CC) i 3D asete (modeli, svetla, materijali).

Integracija

Pristup Adobe Stock-u neprimetno je integrisan u Creative Cloud radne površine i mobilne aplikacije, kroz fotografije, dizajn, video, web, UX itd. Uz CCT Pro Teams licencu imaćete pristup Adobe Stock imovini, koja broji preko 200 miliona sadržaja.

Ovo unapređenje moglo bi ozbiljno da ubrza dizajnere prilikom kreiranja kampanja, ali i da umanji finansijske troškove koji se izdvajaju za razvoj novih kampanja.

Mogućnosti koje vam stoje na raspolaganju:

  • Dizajnirajte koncepte i makete brže i efikasnije (uz slike, bez vodenih žigova, visoke rezolucije);
  • Preskočite praznu stranicu i započnite proces dizajniranja/projekat pomoću prilagodljivih šablona za dizajn i grafiku pokreta, koje su pripremili profesionalci iz vaše branše;
  • Izradite i delite biblioteku sa često korišćenim sadržajima i elementima dizajna, kao što su ikone, pozadine, palete boja i teksture, kako biste ubrzali budući rad.

Adobe Stock integriše se i sa ostalim aplikacijama sa vašeg desktopa, a najznačajnija i najpraktičnija je ona sa Microsoft PowerPoint-om.

Unapređena pretraga

Pretraga sada podrazumeva  pretraživanje sadržaja pomoću Adobe Sensei – veštačke inteligencije. Moguće je filtriranje po sličnim slikama, boji, prostoru za kopiranje, što se odvija brzo i štedi vam vreme.

Unapređenje radnih procesa

Adobe tim sproveo je istraživanje koje je pokazalo da, oko 60 odsto ispitanika – kreativnih timova i administratora,  predviđa da će se njihove potrebe za sadržajem povećati u naredne tri godine. Predočili su, takođe, kako se često suočavaju sa dvostrukim plaćanjem istih materijala i/ili sa potencijalnim pravnim rizikom i finansijskom obavezom u slučaju da se upotrebi nelicencirana imovina. Uz CC for Teams Pro licencu je ovaj problem prevaziđen.

Udruženo licenciranje podrazumeva da, Adobe Stock sredstva, zajedno sa licencom pripadaju vašoj kompaniji, čak i onda kada se vaš tim proširuje ili smanjuje. Administratori sada mogu da, na nivou firme, omoguće pristup standardnoj kolekciji fotografija, ilustracija i vektora Adobe Stock-a bez ikakvih dodatnih naknada. Administratori će da troše manje vremena na upravljanje, odobravanje i kupovinu, a vaš kreativni tim moći će više pažnje da posveti stvaranju.

Pomoću prilagođenih CC biblioteka, kreativni timovi mogu brzo da prikupljaju, ali i dele između sebe često potrebne resurse, smanjujući time vreme koje je ranije bivalo utrošena na “uvoz“ novozaposlenih.

Budući da je Adobe Stock integrisan sa Creative Cloud-om i Microsoft PowerPoint-om, pretraživanje je olakšano, ali i uređivanje i licenciranje – uključujući korisnike i izvan vašeg dizajnerskog tima.

Podrška 24/7, na koju imate pravo onda kada posedujete ovu licencu, čini da imate pristup stručnjacima iz ove oblasti i dodatni resurs za unapređenje veština vašeg tima.

Pro edicija Adobe CCT-a dolazi sa jednostavnim uslovima licenciranja napravljenim za poslovne potrebe, uključujući neograničen broj kopija ili pregleda. Moguća je nadogradnja, a namenjena je onima kojima je potrebno jednostavnije i bolje upravljanje korisnicima, bezbednošću, podrškom…

(Visited 67 times, 1 visits today)
Podelite na društvenim mrežama ...
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin