Znanje. U današnje vreme potpuni imperativ u okruženju u kom se tehnologije razvijaju velikom brzinom, a ljudi se ne mogu uvek osloniti na veštine i znanja koja su funkcionisala u prošlosti. Kontinuirano učenje postalo je deo posla, a onda se postavlja pitanje koji je najefikasniji način za kreiranje sadržaja koji bi postali izvor znanja.

Adobe Captivate

Ovde na scenu stupa Adobe Captivate. Sveobuhvato softversko rešenje koje se koristi za stvaranje sadržaja za e-učenje kao što su demonstracije softvera, softverske simulacije, razgranati scenariji i nasumični kvizovi u Shockwave Flash i HTML5 formatima.

Aplikacija se može koristiti kako za kreiranje sadržaja, tako i za konvertovanje raznih formata u MP4 koji je pogodan za sve vrste namena uključujući i reprodukciju na web-u i mobilnim uređajima, što dalje omogućava deljenje znanja kroz neke web aplikacije ili interne kompanijske portale.

To je Adobe Captivate u par rečenica, ali šta je to što ga čini superiornim u odnosu na druge alate i šta je donela poslednja edicija?

  • Plug & Play sadržaj. Quick Start Projects funkcija omogućava da kreirate odličan materijal spreman za mobilne uređaje za nekoliko minuta.
  • Konvertujte vašu Power Point prezentaciju u interaktivni video – Snimite Power Point prezentaciju kao video, a onda dodajte aktivne kontrole i kvizove znanja.
Sharing is CAring
  • Kreirajte interaktivnu virtelnu turu i kurseve spremne za mobilne uređaje – iskustveno učenje kao što su – virtuelne ture, upravljanje kriznim situacijama, bezbednosne vežbe, situacije prve reakcije i još mnogo toga. Kursevi koji koriste slajdove spremne za mobilne uređaje prilagođene različitim veličinama uređaja.
  • Virtuelni predavač i simulacija aplikacija (Talking-head Screencast and Application Simulation) – napravite screencast istovremeno snimajući web kameru i sadržaj na ekranu. Dodajte modul za simulaciju tako što ćete uhvatiti sve radnje na ekranu kao što su pokreti miša, sistemski zvuk i aktivnost tastature.
  • Kreirajte razgranate kurseve sa više modula – Ostvarite grananje bez programiranja. Uverite se da vaši učenici završe svaki modul kursa pre nego što mogu da probaju kviz.
  • Predefinisani interaktivni kvizovi – Pretvaranje teksta u govor, slajdovi kviza i mnoštvo “plug-and-play” interakcija kao što su “drag and drop”, “Click and Play”, koje možete prilagoditi samo zamenom slika i zamenom teksta.

Da li znanje delite u okviru svoje kompanije, sa porodocim i prijateljima ili ga javno objavljujete, to je uvek aktivnost koja će učiniti pozitivne pomake u svakom smislu, a Adobe Captivate će vam omogućiti da to uradite brzo i lako, a pre svega da sve izgleda vrlo profesionalno.

(Visited 44 times, 1 visits today)
Podelite na društvenim mrežama ...
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin