Zamislite najpopularnije Microsoft poslovne aplikacije na jednom mestu, dostupne 24h dnevno sa bilo koje lokacije na svetu i uz garantovanu dostupnost.  Za početak je dovoljan zaključak da se radi o servisima koji su dostupni na internetu, koji obezbeđuju licenciran i legalan softver, da su promovisani i podržani od Microsoft-a, ali i dalje ostaje pitanje šta su su cloud servisi?

Biti u cloud-u, podrazumeva orjentaciju u kojoj se odlučujete da IT resurse poverite određenom provajderu koji će vam obezbediti potrebnu infrastrukturu, kontinuitet u radu, kvalitetne servise i adekvatnu podršku.  Više ne morate da razmišljate o kupovini novog servera, reinstalaciji sistema ili bekapovanju podataka sa kojima ste sigurno imali iskustva, a vrlo verovatno i probleme. Osnovna prednost cloud tehnologije podrazumeva upravljanje resursima u skladu sa vašim potrebama, uz obezbeđenu skalabilnost što svakako za posledicu ima preciznije planiranje IT troškova kao deo vašeg budžeta.  Plaćate onoliko koliko potrošite i uvek vam je na raspolaganju opcija izmene paketa u skladu sa poslovnim potrebama i izazovima tržišta. Prethodno potrebno vreme za proces nabavke, instalacije i konfiguracije hardverskih i softverskih komponenti koje se meri nedeljama, sada je zamenjeno sa svega nekoliko sati koliko je potrebno za pokretanje cloud-a. Garantovana dostupnost aplikacija, redudantnost sistema i bezbednost podataka dodatni su razlozi zbog koji se sve veći broj kompanija odlučuje za ovaj model.

Office 365

Najnoviji odgovor kompanije Microsoft na sve veću potražnju i potvrđenu popularnost cloud servisa jeste Office 365, namenjen malim i srednjim preduzećima , korisnički već poznat, jednostavan i intuitivan. U našoj zemlji će postati dostupan u prvoj polovini sledeće godine,  a prvi korisnici već sada dostupnih demo naloga imaju pozitivne kritike.

Zašto je Office 365 popularan, i zbog čega uspeva da probudi interesovanje kod potencijalnih korisnika?

Verujem  da ste tokom radnog vremena uglavnom vezani za kancelariju, ili većinu svog vremena provodite na terenu, radite samo sa Office dokumentima ili želite da održite konferenciju, proveravate sadržaj preko mobilnog uređaja ili svega nekoliko puta mesečno proveravate pristigle poruke. U svakom od slučajeva Office 365 ima predefinisane pakete za navedene obime aktivnosti i pruža fleksibilnost u ličnom organizovanju. Kroz standardne aplikacije i servise kao što su Microsoft Exchange, Share Point, Office Web ili Lync, možete na jednostavan način upravljati vašom dokumentacijom, porukama, aktivnostima, kontaktima i sl. sa posla, od kuće ili iz vašeg omiljenog letovališta, sa prenosnog računara ili mobilnog telefona. Definitivno štedi vaše vreme, i uvek je dostupan!  U realnom vremenu ste povezani sa kolegama, saradnicima i klijentima sa kojima možete, organizovati video konferenciju, učestvovati na raznim diskusijama, ili čak istovremeno raditi na istom dokumentu.

U vremenu u kojem su internet veze sve brže i sve jefitnije, u kome se postavljaju novi tehnološki standardni usmereni online i cloud servisima, i u kome je vremena sve manje a obaveza sve više,  Office 365 je dugo iščekivano rešenje koje vam može pomoći da u kratkom roku počenete da koristite već poznato radno okruženja ali na lakši, brži i jednostavniji način.

(Visited 16 times, 1 visits today)
Podelite na društvenim mrežama ...
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin