Microsoft SharePoint 2013 pored novih funkcionalnosti i unapređenog korisničkog interfejsa, skoro svakodnevno dobija podršku za različite servise i integraciju sa drugim rešenjima. Kreirati dodatak za SharePoint ili unaprediti postojeće opcije kao da je postalo popularno u svetu razvoja i promocije ozbiljnih IT platformi, a sve u cilju bolje podrške svakodnevnim poslovnim procesima.

Sinhronizacija SharePoint sadržaja sa lokalnim hardverskim resursima nikada nije bila lakša. Svega nekoliko minuta je potrebno za kreiranje offline kopije određene biblioteke ili celokupnog portala sa ciljem obezbeđivanja bržeg pristupa van mreže u toku dana, dodatne backup kopije ili čak deljenja sadržaja. Sinhronizacija se može obaviti sa desktop ili laptop uređajem, kao i sa mobilnih uređaja ukoliko za konkretnu platformu postoji instalacija.

SkyDrive Pro predstavlja rešenja za prethodno navedene zahteve. Besplatna instalacija može se preuzeti sa zvanične Microsoft stranice na adresi: http://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=39050 U zavisnosti od verzije postojeće Office instalacije, potrebno je da odaberete 32-bit ili 64—bit instalaciju.

ScreenHunter_13 May. 22 14.14
Nakon procesa instalacije koji se sastoji od potvrde nekoliko koraka u okviru dijaloga neophodno je da pokrenete SkyDrive Pro aplikaciju.

ScreenHunter_14 May. 22 14.16
Unesite URL adresu vaše SharePoint biblioteke a zatim potvrdite na „Sync Now“. Unesite i potvrdite vaše login podatke.
U roku od par minuta, nakon procesa sinhronizacije kreira se posebna stavka u okviru menija “Favorites” vašeg “Windows Explorera” sa prikazom sadržaja koji se sinhronizuje.

ScreenHunter_15 May. 22 14.25

(Visited 15 times, 1 visits today)
Podelite na društvenim mrežama ...
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin