Novi softver kompanije Autodesk, AutoCAD 2022 podiže proces dizajniranja na viši nivo pomoću povezanih workflow-a i automatizacije, omogućavajući korisnicima da se fokusiraju na ono što je najbitnije u kreiranju dizajnerskog rešenja.

Novi AutoCAD prepun je novih mogućnosti i vrednosti. Unutar njega nalazi se čak sedam grupa specifičnih alata posebne namene (za različite industrije), svi oni su automatizovani kako bi ubrzali rad u samom softveru. Sve funkcionalnosti dostupne su i unutar web i mobilne AutoCAD aplikacije, što vam omogućava da istoj pristupite sa bilo kog mesta u bilo koje vreme.

Nove funkcije kao što su Trace i Share u potpunosti će transformisati vaš način rada. Pomoću ovih funkcionalnosti nesmetano ćete moći da sarađujete sa svojim timom i kolegama, i to sa bilo kog mesta. Funkcija Count štedeće vam vreme isključujući potrebu za ručnim brojanjem i menjajući ga automatskim, samim tim i tačnijim, brojanjem blokova i geometrijskih CAD objekata.

Unutar AutoCAD softvera nalazi se specijalizovana grupa alata za različite industrije poput mehaničke, elektorindustrije i arhitekture. U praksi se pokazalo kako ovi alati povećavaju produktivnost automatizacijom zadataka i postojanjem biblioteke koja sadrži na stotine hiljada inteligentnih delova, simbola i funkcija. 

AutoCAD 2022 i AutoCAD web i mobilna aplikacija daje vam “povezano“ iskustvo dizajniranja. Fleksibilnost u izradi nacrta i dizajna na radnim površinama, webu i mobilnim uređajima jedna je od glavnih karakteristika unapređenja koja su urađene unutar AutoCAD-a. Novi softver omogućava vam da delite i markirate DWG datoteke na webu i u mobilnim aplikacijama. Takođe, kroz AutoCAD web aplikaciju sada možete da otpremite predloške za crtanje, stilove crtanja i druge dokumente, kako biste kreirali DWG dokument koji bolje ispunjava standarde za izradu nacrta za vašu kompaniju.

Osim što ste u mogućnosti da se povežete sa različitim uređajima, pomoću AutoCAD 2022 softvera, u mogućnosti ste da se povezujete i sa drugim proizvodima u Autodeskovom ekosistemu.

Pomoću nove funkcije “Push to Autodesk Docs“, možete da objavite svoje crteže iz AutoCAD-a u Autodesk Docs, a pomoću AutoCAD web aplikacije možete da se povežete sa fajlovima uskladištenim u Autodesk Docs-u i Autodesk Drive-u. Sve ovo olakšava i pojednostavljuje radne procese i deljenje dokumenata između AutoCAD-a 2022 i drugih Autodeskovih proizvoda. No, ni tu nije kraj! AutoCAD se jednostavno povezuje i na vodeća “skladišta za podatke u oblaku“, uključujući Google Drive, Microsoft OneDrive, Box i Dropbox.

„Ovogodišnje izdanje vrhunac je kontinuiranih inovacija koje su rađene na softveru AutoCAD. U fokusu ovogodišnjih poboljšanja se nalaze automatizacija i kolaboracija“, izjavio je Mimi Hoang potpredsednik Cross Industry Strategy & Programs i dodao kako je ideja inovacije bio “da radite pametnije, a ne više, kako biste uštedeli vreme i ostali fokusirani na ono što je važno“.

Funkcija Trace pojednostavljuje ciklus pregledavanja crteža

Trace poboljšava digitalnu kolaboracijju, omogućavajući vam da radite sa kolegama sa bilo kog uređaja i bilo kog mesta. Vi i vaši saradnici u mogućnosti ste da markirate DWG dokumente bez da napravite promene na postojećem crtežu. Dakle, vaši saradnici mogu da ostave “trag“ putem web-a ili mobilnog uređaja i da naznače promene koje žele da vide na crtežu. Trace potom može da se otvori unutar AutoCAD-a na radnoj površini, gde će automatski da vam se prikaže povratna informacija vašeg kolege, i to unutar DWG dokumenta, gde odmah možete da načinite i promene. Tehnički govoreći radi se o multiplatformnom digitalnom toku rada koji vam omogućava da sarađujete sa svojim timom ma gde se oni nalazili ujedno pojednostavljujući i ciklus pregleda crteža. 

Funkcija Share unapređuje kolaboraciju

Pomoću funkcije Share sada ste u mogućnosti da bezbedno delite crteže sa timom i kolegama direktno iz AutoCAD-a. Takođe, možete da izaberete nivoe pristupa, kao što su “samo za pregled“ ili “uredi“ i pošaljete kopije crteža svom timu čijom bezbednošću možete apsolutno upravljati. Vezu za šerovanje možete da generišete iz AutoCAD-a i AutoCAD web aplikacije. Veze se otvaraju direktno u web aplikaciji. Share vam daje veću kontrolu i siguran je način digitalne kolaboracije sa vašim timom bilo kada i bilo gde.

Povećajte preciznosti u brojanju CAD objekata uz pomoć automatizacije Count funkcije

Današnje poslovne aktivnosti zahtevaju kontinuirano inoviranje, a sve inovacije se tiču automatizacije. Funkcija Count ispunjava ovaj uslov. Osmišljena je tako da ubrza, olakša i automatizuje brojanje blokova i geometrijskih CAD objekata kako biste uštedeli vreme i smanjili greške. Imate mogućnost i da izvezete podatke u dinamičku tabelu i brzo dobijete ispravke. Eliminacijom ručnog brojanja izbeći ćete pogrešno prebrojavanje delova ili naručivanje netačnih količina.

„Funkcija Count će uštedeti mnogo vremena eliminacijom ručnog brojanja blokova u crtežu, te uklanjanjem ljudskog faktora i mogućnosti greške. To je ogromna pobeda“, rekao je Chad, CAD koordinator.

Postanite efikasniji uz Push to Autodesk Docs

Push to Autodesk Docs uvećava efikasnost dajući mogućnost objavljivanja CAD crteža u obliku PDF dokumenta direktno iz AutoCAD-a u Autodesk Docs-u. Nema potrebe da lokalno sačuvavate PDF-ove, da otvarate web pretragu ili otpremate listove u oblak.

Pregledajte i uredite više crteža istovremeno pomoću “Floating“ prozora (nezavisni prozor crteža)

Ukoliko ste bili u potrazi za načinom da pregledate i uredite više crteža istovremeno u jednoj instanci AutoCAD-a, novi “Floating“ prozori će to i da vam omoguće. Floating prozori u potpunosti menjaju “igru“. Oni vam daju mogućnost da izvučete kartice za crtanje, te da ih vidite kao potpuno funkcionalne prozore uporedo ili na više monitora u istoj instanci AutoCAD-a.

„Sa Floating prozorima svoj posao možete da obavite u sekundama. Više ne morate da čekate da ponovo otvorite AutoCAD i pronađete drugi crtež. Dovoljno je da kliknete, prevučete i time završite posao“, izjavio je Brett, tehničar za crtanje III. 

Povežite se sa Autodesk Drive-om i Autodesk Docs-om

Pomoću AutoCAD web i mobilne aplikacije, možete da pristupite dokumentima u oblaku. Ove godine dodati su Autodesk Drive i Autodesk Docs konekcije u AutoCAD web aplikaciju, tako da lako možete da se povežete i pristupite datotekama u Autodesk ekosistemu. Zbog ove nove integracije u mogućnosti ste da u bilo kom trenutku pristupite DWG dokumentima kroz AutoCAD.

Poboljšanja i unapređene performanse

AutoCAD 2022 nudi poboljšanja koja uključuju bržu i prilagodljiviju instalaciju – moguće je da radite u AutoCAD-u dok se program instalira. Takođe, tokom nove instalacije smanjen je tipičan broj interakcija za instaliranje programa. Grafičke performanse su u velikoj meri unapređene, a redizajnirana početna kartica daje vam mogućnost da lako pristupite dokumentima i drugim korisnim sadržajima direktno sa početnog ekrana.

„U cilju nam je da povežemo workflow-ove i da automatizujemo korake kako bismo vam uštedeli vreme, učinili vas tačnijim i preciznijim i unapredili kolaboraciju, ma sa kog mesta da radite“, rekao je Marcus O’Brian, senior direktor AutoCAD product menadžmenta i dodao kako rade na tome da korisnicima pruže izuzetan dizajn na bilo kom uređaju koji odaberu za korišćenje“.

Počnite već danas

Istražite nove funkcije prijavljivanjem na svoj Autodesk nalog i preuzimanjem najnovijeg softvera. Ako još uvek niste pretplatnik, pogledajte besplatne probne verzije softvera AutoCAD 2022 i AutoCAD LT 2022 u trajanju od 30 dana. Za više informacija o tome kako možete da iskoristite AutoCAD web i mobilne aplikacije, posetite aplikaciju AutoCAD i mobilnu aplikaciju AutoCAD.

Iako je web aplikacija AutoCAD-a uključena u pretplatu na AutoCAD 2022, možete besplatno da je isprobate prijavom na web aplikaciju AutoCAD.

AutoCAD 2022 za Mac i AutoCAD LT 2022 za MAC

AutoCAD 2022 i AutoCAD LT 2022 za Mac su takođe dostupni, više detalja pročitajte ovde.

Saznajte više i posetite AutoCAD 2022

Više o novim funkcionalnostima AutoCAD 2022 sotvera možete pornaći na  “What’s New guide“ u odeljku “Help“. U nastavku možete da pogledate i video koji će na najbrži način da vam prezentuje novitete unutar AutoCAD 2022 softvera.

Preuzeto sa: https://blogs.autodesk.com/autocad/autocad-2022/.

(Visited 464 times, 1 visits today)
Podelite na društvenim mrežama ...
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin