Da li ste se ikada zapitali zašto su se istraživači iz sveta cyber bezbednosti odlučili da krče baš te tunele? Šta ih je zainteresovalo za neku specifičnu porodicu malvera? Da li im je ideja za ime zlonamernog softvera sinula dok su ležali u kadi, trčali, ili su naprosto iskoristili prvu liniju koda? Da li su i sami bili pogođeni zlonamernim softverom?

ESET Research Podcast

Ukoliko među vama ima onih koji su zainteresovani za ovu oblast ili se pitate gde počinje i kako nastaje filozofija izgrađena oko sajber bezbednosti, sada imate šansu da nađete odgovore na ta pitanja. Kompanija ESET najavila je podkast pod nazivom ESET Research, sa ciljem da nadomesti i obelodani priče “ispod haube” koje ne stižu u vesti ili na blog, a svi želimo da ih čujemo.

Bilo da se radi o širem kontekstu nekog napada, zanimljivom artefaktu pronađenom tokom analize ili samo nagoveštaju koji je zapalio iskru i doveo do dubljeg istraživanja suštine, Aryeh Goretsky će potražiti odgovore u intervjuima sa ESET istraživačima. Posle svakog većeg incidenta biće objavljena nova epizoda podkasta.

Prva epizoda fokusirana je na IIS (Internet Information Services) malver – pretnju koja vreba iz senke od 2013., a praktično je nevidljiva za administratore i bezbednosne timove. O fascinantnom putovanju kroz ovo istraživanje govorila je Zuzana Hromcová, koja je i autor sveobuhvatnog vodiča za 14 porodica IIS malvera pronađenih u “divljini”, koji koriste crimeware i APT tehnike.

Ukoliko želite da budete u toku sa istraživanjima i pratite ESET Research podkast, pronaći ćete ga na bilo kojoj od popularnih platformi – Spotify, Google Podcasts, Apple Podcasts i PodBean.

Pruzeto sa: Launching ESET Research Podcast: A peek behind the scenes of ESET discoveries | WeLiveSecurity.

(Visited 28 times, 1 visits today)
Podelite na društvenim mrežama ...
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin