Globalna pandemija virusa korona je na svom zalasku, ali posledice i promene koje je ostavila, su trajne i neizbrisive. Mnogi poslovni ljudi se kunu kako stvari ni u poslovnom svetu više nikada neće da se vrate na staro. U kontekstu toga, neprestano se govori o hibridnom radu, konceptu nastalom kao posledica globalne pandemije.

Onda kada postanemo svesni ove činjenice, samo od sebe se nameće pitanje kako će izgledati sledeća decenija u poslovnom svetu i kako biti spreman na novonastalu situaciju i izazove?

Hibridni rad

Asinhrona komunikacija, veštačka inteligencija i još mnogo toga, su sastavni deo novouspostavljenog „režima rada“. Da bismo napredovali u ovom svetu kao pojedinci, ali i kao organizacije, potrebni su nam adekvatni digitalni alati koji omogućavaju bezbednu digitalnu komunikaciju, kolaboraciju i stvaranje. Digitalni svet predstavlja nit koja povezuje ljude u timu i daje fleksibilnost u poslovanju. Unutar digitalnog sveta se sintetišu podaci, automatizuju procesi i upošljava veštačka inteligencija. On se dalje proširuje van granica organizacije na klijente i partnere.

Kompaniji Microsoft inovacija na polju cloud tehnologije nije strana. Nije preterano reći ni kako nastoje da nas osnaže, u novoj eri, svim potrebnim alatima.

Kolaboracija na višem nivou

Isto kao što digitalni svet postaje sastavni deo stvarnosti, tako i stvarnost polako počinje da se „ugrađuje“ u digitalni svet. Microsoft platforma Mesh dočarava ovaj fenomen u potpunosti. Mesh za Microsoft Teams predstavlja novu generaciju dvodimenzionalnih i trodimenzionalnih sastanaka. Osim što su avatari personalizovani, oni pomoću veštačke inteligencije mogu da imitiraju pokrete, što znači da i u virtuelnom svetu, u razgovoru, možete na neki način da dočarate svoje fizičko prisustvo, čak i kada je kamera isključena.

Na nivou organizacije postoji mogućnost za kreiranje virtuelnih prostorija koje podsećaju na fizičke prostorije kao što su konferencijske sobe, dizajnerske centre i salone, što pomaže timu da ima osećaj saradnje, mesto za razmenu ideja i podsticanje kreativnosti.

Veze izvan organizacije

Budući da uspešno poslovanje zahteva saradnju sa timovima izvan sopstvene organizacije, bilo je pitanje vremena kada će Microsoft Teams moći da ispoštuje takvu vrstu zahteva. Microsoft Teams Connect ukloniće prepreku u digitalnoj komunikaciji između organizacija. Deljenje do 50 kanala sa pojedincima i timovima u više organizacija, saradnja u realnom vremenu na aplikacijama jedan je od najvećih „doprinosa“ kompanije Microsoft, u prvom kvartalu, globalnom hibridnom poslovanju. Uz Teams lični nalog moći ćete i da četujete s ljudima iz drugih organizacija.

Nova generacija aplikacija

Nova generacija aplikacija izgrađena je na principu saradnje. Dizajnirane su i optimizovane da isprate principe hibridnog rada. One spajaju relevantne procese, podatke i ljude. Aplikacije poput Atlassian, SAP and ServiceNow moguće je „uposliti“ kroz Microsoft Teams u četovima, na kanalima i sastancima.

Microsoft Loop – Nova Microsoft 365 aplikacija koja obećava

Microsoft Loop aplikacija prevazilazi tradicionalne granice Office-a, i to u delu kreiranja dokumenata, tabela i prezentacija i otvara mogućnosti kreacije u potpuno novim medijima.

Microsoft Loop ima moćan i fleksibilan prostor za kreiranje sa prenosivim komponentama, koje se slobodno kreću, ostajući sinhronizovane kroz aplikaciju – omogućavajući timu da zajedno razmišlja, stvara i planira.

Učenje igra

Nova poboljšanja za Windows 365, uključujući podršku za Windows 11 za Business Edition

Kompanija Microsoft „popela“ je PC računare u oblak zajedno sa Windows 365, tako da organizacije svih veličina mogu da strimuju na bilo koji uređaj. Windows 11 u cloudu sa izdanje Windows 365 Enterprise je već dostupno, dok podrška za Business izdanje stiže uskoro.

Urađeno je nekoliko novih ažuriranja kako bi se obezbedilo optimalno Windows 365 iskustvo, uključujući:

  • Poboljšana bezbednost i podrška preko virtuelnog Trusted Platform Module (TPM) za omogućavanje operativnog sistema Windows 11;
  • Unapređen web client;
  • Podrška za Azure Active Directory je pridružen Windows 365, te eliminiše potrebu za lokalnom ili Azure infrastrukturom;
  • Izveštaj o resursima za analizu krajnjih tačaka u Microsoft Endpoint Manager-u pružaju metriku performansi centralne procesorske jedinice (CPU) i memorije sa slučajnim pristupom (RAM) u Windows 365.

Dakle, od uspešnog kreiranja virtualne realnosti u vidu fizičkih prostorija, preko unapređenih alata za kolaboraciju, do smišljanja načina na koje je u digitalnom svetu moguće stvarati, te realizacije tih zamisli uspostavlja se temelj za uspešno i stabilno smeštanje hibridnog rada među jedan od osnovnih principa nove realnosti. Bez da išta fali!

(Visited 281 times, 1 visits today)
Podelite na društvenim mrežama ...
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin