U svetu gde se obim informacija eksponencijalno povećava, potreba za alatima koji omogućavaju brzu i efikasnu obradu i pretragu dokumenata postaje sve izraženija. Tokom više od decenije Adobe je isporučio stotine inteligentnih mogućnosti u aplikacijama za kreativnost, iskustvo i dokumente, pružajući ogromnu vrednost za milijarde pretplatnika širom sveta. Nakon Adobe Firefly-a krenuli su u sledeće poglavlje generativnih AI inovacija u oblasti digitalnih dokumenta i predstavili svoj najnoviji proizvod – Adobe AI Asistenta (AI Assistant).

Adobe AI Asistent je u suštini napredna alatka za pretragu dokumenata. Omogućava vam da lako pronađete specifične informacije unutar obimnih dokumenata, istaknete važne segmente za dalji rad ili izvedete detaljnu analizu sadržaja PDF dokumenata. Ovaj pomoćnik dolazi kao odgovor na potrebu za bržom i efikasnijom obradom velikih količina informacija. Sa ovim asistentom, proces pregleda dokumenata postaje intuitivan i brz, omogućavajući korisnicima da generišu rezime čak i iz najkompleksnijih dokumenata. Dovoljno je da prosledite izvorni tekst asistentu, postavite pitanje i AI Asistent će generisati sažeto i precizno sve najbitnije iz tog dokumenta. Ova sposobnost ne samo da štedi vreme, već olakšava donošenje informativnih odluka mnogo brže nego ranije.

Šta pomoćnik može?

Adobe generativni AI Asistent uvodi skup funkcija dizajniranih tako da revolucionišu način na koji komuniciramo sa digitalnim dokumentima, čineći ga suštinskim alatom za profesinalce, edukatore i sve koji žele da poboljšaju svoju produktivnost.

Postavite pitanja – brzo dobijate odgovore: Recite zbogom danima ručne pretrage. Adobe AI Asistent prodire u suštinu dokumenata, pružajući precizne odgovore i inteligentne preporuke direktno iz sadržaja teksta.

Obezbedite precizne i sažete rezimee: Da li vam nedostaje vreme za detaljno čitanje obimnih dokumenata? Adobe AI asistent pruža rešenje kroz kratke, jasne sažetke koji vam omogućavaju da brzo sagledate ključne informacije bez trošenja dragocenog vremena.

Potrebni su vam pouzdani citati? Nema problema: Za dodatnu dozu pouzdanosti, možete koristiti generisane reference. Adobe-ov jedinstven sistem atribucije daje snagu odgovorima AI asistenta, osiguravajući da dobijate informacije iz pouzdanih izvora.

Besprekorno surfovanje dokumentima: Pristupite traženim informacijama bez muke. Sažeci sadrže korisne linkove za jednostavan pristup ključnim delovima teksta, omogućavajući lakšu navigaciju.

Deljenje je jednostavno: Pored analize, AI asistent automatski organizuje vaše ključne informacije i tekstove za e-mailove, izveštaje i prezentacije, olakšavajući deljenje znanja bez dodatnog truda.

Za razliku od drugih generativnih AI tehnologija kao što su OpenAI ChatGPT, koje zahtevaju otpremanje dokumenata pre početka rada, Adobe AI Asistent se savršeno integriše u njegove proizvode. To omogućava direktan rad na dokumentima unutar Adobe ekosistema, eliminišući potrebu za dodatnim koracima kao što su formatiranje, otpremanje itd.

Osim napredne obrade PDF dokumenata, Adobe AI Asistent nudi podršku za različite formate, uključujući Word, PowerPoint i transkripte sa sastanka, čineći ga primenljivim u širokom spektru profesionalnih i akademskih okruženja.

Zamislite situaciju u kojoj možete brzo da izvučete ključne tačke obimnog Word dokumenta, efikasno sastaviti detaljan PowerPoint ili bez muke pregledati zapisnike sastanka, bez obzira na format datoteke. Ono što je AI Asistent doneo na tržište zaista se odnosi na kontekst posla koji ljudi obavljaju. Dok je Adobe možda najpoznatiji po svojim PDF rešenjima, njegov AI Asistent proširuje te mogućnosti na širok spektar formata dokumenata.

Ukoliko bismo naveli kroz primer, to bi izgledalo ovako: Pravite izveštaj o finansijskoj zaradi za četvrti kvartal i kraj godine. To može potrajati do 3h dok se pregledaju i odrede konkretni komentari i teme koji su najinteresantnije. Analitičari često moraju da budu u stanju da identifikuju ključne, najvažnije kompanije kako bi kreirali rezime za klijente. AI prvo počinje sa preporukom pitanja na osnovu sadržaja dokumenta. Međutim, ne samo da AI Asistent pruža odgovor, on pruža citate, što omogućava da lako pregledate odgovore. Odmah vas povezuje sa mestom u dokumentu gde se o tome govori. Na ovaj način je lako da proverite izvor odgovora. To bi moglo ručno potrajati do sat vremena, a sada vam AI Asistent omogućava da to uradite za svega nekoliko minuta.

Sve što treba da uradite je da pitate. Razgovarajte sa svojim dokumentima.

Šta je sa sigurnošću i zaštitom podataka?

Bezbednost i privatnost su u vrhu prioriteta Adobe kompanije, naročito u eri veštačke inteligencije. Kompanija se fokusira na zaštitu korisničkih podataka, obezbeđujući da se sadržaj ne može koristiti za obuku veštačke inteligencije bez izričitog pristanka korisnika. Ova pažljiva ravnoteža između inovacija i etike jača poziciju Adobe-a kao lidera u tehnologiji digitalnih dokumenata, podstičući korisnike da sa poverenjem koriste generativne AI mogućnosti, znajući da su njihove informacije bezbedne i privatne.

Da li i kako možete da ga koristite?

Novi AI Asistent u beta verziji je sada dostupan za korisnike Adobe Acrobat Standard i Pro sa individualnim ili timskim pretplatama, kao i za korisnike koji koriste probnu verziju Acrobat Pro. Ovim funkcijama možete pristupiti putem Adobe Acrobat desktop aplikacije na Windows i macOS operativnim sistemima, kao i preko Acrobat web aplikacije. Pristup preko desktop aplikacije Acrobat Reader će uskoro biti dostupan. Uvođenje AI Asistenta za korisnike timova biće postepeno i počinje sa kupcima koji su već aktivirali novo iskustvo u Acrobatu.

Budućnost upravljanja dokumentima prevazilazi osnovno – čitanje i uređivanje. Sada se fokusira na interakciju sa sadržajem na intuitivnije i produktivnije načine. Takođe je bitno istaći i sigurnost i etičku upotrebu veštačke inteligencije koju Adobe stavlja u prvi plan. Bez obzira da li ste menadžer pretrpan izveštajima, student u žurbi sa istraživačkim radovima ili marketing menadžer u pripremi za važnu prezentaciju, Adobe AI Asistent je tu da vam omogući bržu, sigurniju i produktivniju interakciju sa vašim digitalnim dokumentima.

Istražite sve što možete da uradite sa generativnom veštačkom u Acrobat-u: Generative AI document & PDF tool | Adobe Acrobat

(Visited 84 times, 1 visits today)
Podelite na društvenim mrežama ...
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin